Adres:
Gazi Mahallesi Önder Caddesi No:41 Gaziemir / İzmir

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü 17.04.2022 tarih ve 31812 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik gereği zorunlu asli müdürlükler arasında yer alması sebebiyle Gaziemir Belediyesi Meclisinin 01.12.2022 tarih ve 107/2022 sayılı Meclis Kararı ile kurulmuştur.

İlçede geri dönüşüm özelliğine sahip tüm atıkların (karışık ambalaj atıkları, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, elektronik atıklar, atık ilaçlar, madeni yağlar, vb.) kaynağında azaltılarak üretiminden bertarafınailgili mevzuatlara uygun çalışmaların yürütülmesi, sıfır atık ve atıksız yaşam yaklaşımları doğrultusunda eğitim çalışmalarıyla toplum bilincinin geliştirilmesi;  Ekolojiye duyarlı yaşam ve yapılaşma bilincinin oluşturulması, iklim değişikliği ve iklim krizi ile mücadele konusunda kurumsal ve ilçe ölçeğinde her türlü faaliyetin sürdürülmesi  Müdürlüğümüzün temel amaçlarıdır.