GAZİEMİR ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ KÜLTÜR EVİ

Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi

Gaziemir Belediyesi, Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan ülkeler ile belediyenin kardeş belediyelerine ait kültürel materyalleri hayata geçirdiği Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nde sergiliyor. Kültür Evi’nde, kardeş belediyeler Rusya-Volgograd, Azerbaycan-Bakü, Bulgaristan- Loznitsa, Bulgaristan-Kirkova, Macaristan-Felsözsolca, Ukrayna-Dnepropetrovsk, Bosna Hersek-Gorajde başta olmak üzere Yunanistan, Almanya, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’i, Romanya, Litvanya ve ülkemizdeki illerin kültürünü yansıtan folklor materyalleri her ülkeye ait özel vitrinlerde sergileniyor. Bugüne kadar on binlerce insanın ziyaret ettiği Kültür Evi, kitap, resim sergilerinin yapıldığı sanat merkezi işlevi de görüyor. Aynı zamanda Kültür Evi’nin bahçesi kokteyl ve özel etkinliklerin ev sahipliği yapıyor.