Veteriner İşleri Müdürlüğü Görevleri
a) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların rehabilitasyonu için sabit ve gezici klinik, ambulans hizmetleri vermek; Veteriner sağlık tesisleri kurmak ve işletmek, hayvanlarla ilgili olarak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri vermek, barınmalarını ve beslenmelerini sağlamak,
b) Hayvan haklarını korumak, hayvan sağlığı ve refahı ile ilgili çalışmalar kapsamında üremelerini kontrol altına almak amacıyla kısırlaştırmak ve aşılamak, sahiplendirmek veya işaretleyerek alındığı ortama bırakmak.
c) Sahipli ve sahipsiz hayvanların kayıt altına alınması ile ilgili işlemleri yürütmek.
ç) Kuduz hastalığı ve ısırma vakalarında hayvanları gözlem altına almak, gerekli takipleri yapmak. Gözlem süresi içinde ölen hayvanların kuduz hastalığı yönünden incelenmesini sağlamak.
d) Yerel hayvan koruma görevlilerine ve evcil hayvan satışı yapan kişilere eğitim vererek gerekli sertifikayı düzenlemek. Hayvan sevgisinin yaygınlaştırılması ve diğer veterinerlik hizmetleri konusunda ilçe halkının bilinçlendirilmesi için toplantı, panel, seminer vb. düzenlemek; ilgili resmi ve sivil kurumlarla işbirliği yapmak,
e) Yerel hayvan koruma görevlilerinin çalışmalarını koordine ederek ve destekleyerek sokağa bırakılan hayvanlar için beslenme odakları oluşturmak ve takibini sağlamak.
f) Bakımevindeki hayvanların sahiplendirilmesi amacıyla belediye ilân panoları, internet ortamı ve diğer basım ve yayın araçları ile duyuru yapılmasını sağlamak.
g) Mesleki çalışmalarla ilgili olarak sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler yapmak ve uygulanmasını sağlamak.
ğ) Sahipsiz hayvanların beslenmesi amacıyla, bölgede bulunan lokanta ve diğer işletmelerin mutfaklarında oluşan hayvan beslemeye elverişli besin maddelerinin toplanmasını sağlamak.
h) Hayvanların bulaşıcı hastalıkları ve hayvanlarla insanlar arasında ortak olan zoonotik hastalıklar yönünden gerekli tedbirleri almak, koruyucu aşılarını yapmak veya yaptırmak salgın hastalıkların görülmesi durumunda ilgili birimlerle koordinasyonu sağlayarak gerekli önlemleri almak.
ı) Mesleki konularda, birim içi ve birim dışı eğitim çalışmalarına katılımı sağlamak. Bakımevi ve başıboş hayvan yakalama da görevli personelin uygulamalı eğitim almasını sağlamak.
i) İnsan, çevre ve hayvan sağlığı ile ilgili olarak resmi kuruluşlarla, belediye veteriner işleri müdürlüğünü ilgilendiren konularda gerekli koordinasyonu sağlayarak alınan kararları uygulamak.
j) Oluşturulan komisyonlara katılarak görev alanı ile ilgili incelemeleri yapmak ve mesleki görüş bildirmek.
k)Belediye sınırları içindeki varsa hayvan pazarı ve kurban satış yerlerinin, genel hijyenik ve teknik şartlar yönünden kontrolünü yapmak, sahipli ev hayvanları ve kümes, ahır vb. yerlerle ilgili şikâyetleri değerlendirerek, yasa ve yönetmelik hükümlerini uygulamak.
l) Ölen hayvanların kireç ile gömülmesini veya çevre, insan ve hayvan sağlığı yönünden risk oluşturmayacak şekilde muhafazasını ve bertaraf edilmesini sağlamak.
m) Büyükşehir belediyesince ilçe sınırlarında yürütülen karasinek, sivrisinek vb. uçan ve yürüyen haşereler ve kemirici mücadele çalışmasını koordine etmek.
n)İhtiyaç duyulan ilaç, sağlık malzemeleri, medikal araç ve gereçler ile hayvanların beslenmesine uygun gıdaların en ekonomik şekilde, istenen kalite, nitelik ve zamanda tedarik edilmesi için gerekli bilgilerin ilgili birimlere bildirilmesini ve yürürlükteki ihale mevzuatının gerektirdiği ihale işlemlerine ilişkin tüm çalışmaların yapılarak sonuçlandırılmasını sağlamak.
o) Stok kontrollerinin ve malzeme sayımlarının zamanında yapılmasını sağlamak, kullanımdaki tüm malzemenin sağlıklı ve düzenli biçimde depolanıp, muhafaza altına alınması işlemlerinin yapılmasını sağlamak.
ö) Görevle ilgili her türlü yazışmayı yapmak, başkana, encümene, meclise teklifler sunmak, alınan kararların uygulanmasını sağlamak.
Halil Arda, 1961 yılında Gaziemir'de doğdu. Gaziemir’in tütüncülükle uğraşmış köklü ailelerinden birine mensup olan Arda, Gaziemir’in ilk Belediye Başkanı Abdullah Arda’nın torunudur. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olmuştur.
Gaziemir’de mali müşavirlik ofisinin yanında 23 yıldır aktif eğitim veren Mavi Sürücü Kursu’nun da sahibidir.
Gençlik Kollarında başlayan aktif siyasi hayatı, başkan yardımcılığı da dahil olmak üzere parti içinde farklı görevlerle devam etmiştir. 2004-2009 yılları arasında CHP İzmir İl Genel Meclisi Üyeliği süresince Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı, Meclis Divan Kâtipliği ve İzmir Özel İdare Denetim Komisyon Başkanlığını yürütmüştür.
Evli ve 2 çocuk babası olan Halil Arda, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den Gaziemir Belediye Başkanı seçilmiştir
Değerli Gaziemirliler;
8 bin 500 yıllık İzmir’in Seydiköy’den Gaziemir’e uzanan bu güzel coğrafyasında, ilçemizi daha ileriye taşımak ve vizyonunu değiştirmek adına sizlerle birlikte bu yola çıktım.
7’den 70’e herkesin sahiplenebileceği “halkın belediyesi” olma hedefiyle yürüdüğümüz bu yolda, önemli bir oy oranıyla seçilerek göreve geldik. Tüm Gaziemirlilere şükranlarımı sunuyorum. Aldığımız sorumluluğun ciddiyetinde ve bilincindeyiz. Gaziemir’in gelişimine katkı sağlamak amacıyla azim ve özveriyle durmadan çalışacağız. Halkın ihtiyaçlarını önceliğimiz olarak belirleyip bunları gidermeye çalışan, belediye ile halk arasındaki iletişim yollarını sürekli açık tutan, şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz.
Sizlerden aldığımız güç ve içimizdeki çalışma azmiyle Gaziemir’i 5 yılın sonunda farklı bir noktaya taşımaya söz veriyorum.
Sağlıcakla kalın.
Halil Arda
Gaziemir Belediye Başkanı