

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in ilan edilişinin 99. yılı Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı.
Cumhuriyet’in ilanının 99. yılı Gaziemir’de belediyenin düzenlediği etkinliklerle iki gün boyunca coşkuyla kutlandı. Kutlama programı kapsamında Pınar Ayhan “Kemal” isimli müzikal belgeselini sahneledi. Cumhuriyet Korteji’nin ardından sahne alan SenfoRock, bayram coşkusunu zirveye taşıdı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in ilan edilişinin 99. yılı Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. İki gün süren kutlamaların ilk gününde Pınar Ayhan, Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Pınar Ayhan, Bir Müzikal Belgesel “Kemal” isimli müzikal gösterisini sahneledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını; bilinen, bilinmeyen yönlerini sanatla sahneye taşıyan Pınar Ayhan, müzikal belgeselle, izleyenleri yaklaşık 100 yıllık bir tarihi yolculuğa çıkardı. Bayram kutlamalarının ikinci günü Abdullah Arda Meydanı’nda, davul zurnanın çaldığı ezgiler eşliğinde ilçenin yöresel oyunlarının sahnelenmesiyle başlarken vatandaşlara kazanlarda odun ateşinde pişen karabaşlı pilavı da dağıtıldı.
Gösterilerin ardından düzenlenen Cumhuriyet Korteji’nde, Gaziemirliler, Abdülhamit Yavuz Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergâhı üzerinde bayraklarıyla yürüdü. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda ile birlikte katıldığı korteje CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Gaziemirliler katıldı. Ellerindeki al bayraklarıyla sokakları gelincik tarlasına çeviren Gaziemirlilere, yurttaşlar da evlerinden alkışlarla destek verdi. Büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağının taşındığı korteje bayraklarıyla katılan Gaziemirliler, bandonun notalarına marşlar ve şarkılarla eşlik ederek Festival Alanı’na ulaştı.
İlçedeki bayram coşkusu Festival Alanı’nda düzenlenen SenfoRock grubunun konseriyle devam etti. Gaziemirli şef Musa Göçmen yönetiminde sahne alan SenfoRock, ezgilerini Cumhuriyet’in 99. yılı için seslendirdi. SenfoRock’ın şarkılarına eşlik eden yurttaşlar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.
“100. yılda takdirnameyle diploma alacağız”
Konser öncesi sahneye çıkan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemirlilerin bayramını kutladı. Milli mücadele sonunda elde edilen zaferle Cumhuriyet’in ilan edildiğinin altını çizerek konuşmasına başlayan Başkan Arda, “Cumhuriyet, Ata’mızın bize bıraktığı en büyük miras, en büyük değerdir. İşte bu değer, bizleri onurlu bir devletin, eşit haklara sahip, özgür düşünen birer yurttaşı haline getirmiştir. Ulusumuzun çağdaşlaşma mücadelesi devam ediyor. Sanmasınlar ki yorulduk. Sanmasınlar ki yıldık, pes ettik. Sanmasınlar ki bu ülkeden vazgeçtik. Bu ülke için çalışmaya, bu ülkenin geleceği için hayaller kurmaya devam edeceğiz. Gelecek yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını çok büyük coşku ve gururla kutlayacağız. Seneye hepimize bir diploma verilecek. Geride kalan 100 yılda sınıfta kaldığımız yerler oldu. Ama bilin ki seneye 100. yılda o diplomayı takdirnameyle alacağız. Gaziemir her zaman olduğu gibi bundan sonra da sonsuza kadar Atasının izinde olacak. En büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramımızın 99. yılı kutlu olsun” dedi.
Halil Arda, 1961 yılında Gaziemir'de doğdu. Gaziemir’in tütüncülükle uğraşmış köklü ailelerinden birine mensup olan Arda, Gaziemir’in ilk Belediye Başkanı Abdullah Arda’nın torunudur. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olmuştur.
Gaziemir’de mali müşavirlik ofisinin yanında 23 yıldır aktif eğitim veren Mavi Sürücü Kursu’nun da sahibidir.
Gençlik Kollarında başlayan aktif siyasi hayatı, başkan yardımcılığı da dahil olmak üzere parti içinde farklı görevlerle devam etmiştir. 2004-2009 yılları arasında CHP İzmir İl Genel Meclisi Üyeliği süresince Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı, Meclis Divan Kâtipliği ve İzmir Özel İdare Denetim Komisyon Başkanlığını yürütmüştür.
Evli ve 2 çocuk babası olan Halil Arda, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den Gaziemir Belediye Başkanı seçilmiştir
Değerli Gaziemirliler;
8 bin 500 yıllık İzmir’in Seydiköy’den Gaziemir’e uzanan bu güzel coğrafyasında, ilçemizi daha ileriye taşımak ve vizyonunu değiştirmek adına sizlerle birlikte bu yola çıktım.
7’den 70’e herkesin sahiplenebileceği “halkın belediyesi” olma hedefiyle yürüdüğümüz bu yolda, önemli bir oy oranıyla seçilerek göreve geldik. Tüm Gaziemirlilere şükranlarımı sunuyorum. Aldığımız sorumluluğun ciddiyetinde ve bilincindeyiz. Gaziemir’in gelişimine katkı sağlamak amacıyla azim ve özveriyle durmadan çalışacağız. Halkın ihtiyaçlarını önceliğimiz olarak belirleyip bunları gidermeye çalışan, belediye ile halk arasındaki iletişim yollarını sürekli açık tutan, şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz.
Sizlerden aldığımız güç ve içimizdeki çalışma azmiyle Gaziemir’i 5 yılın sonunda farklı bir noktaya taşımaya söz veriyorum.
Sağlıcakla kalın.
Halil Arda
Gaziemir Belediye Başkanı