

7 ilden 135 çocuk, 16-24 Nisan tarihlerinde düzenlenen Gaziemir Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılmak üzere ilçeye geldi.
7 ilden 135 çocuk, 16-24 Nisan tarihlerinde düzenlenen Gaziemir Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılmak üzere ilçeye geldi.
Gaziemir Belediyesi’nin 16-24 Nisan tarihlerinde düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği başladı. Ankara, Aydın, Bingöl, Burdur, Samsun, Isparta ve Van’dan 135 çocuk, çevre temasıyla düzenlenen şenliğe katılmak üzere Gaziemir’e geldi. 9 gün sürecek şenlik kapsamında, çocuklar festivalde sahne alarak yöresel kıyafetleri ve müzikleriyle yaşadıkları şehirlerin kültürlerini sergileyecek.
Şenliğe katılan çocuklar ve ekiplerin liderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Sizleri Gaziemir’de ağırlamaktan son derece mutluyum. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her birlikte büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Çocuklarımızın bize emaneti doğamız hızla kirleniyor. Bu soruna dikkat çekmek için şenliğimizi bu yıl çevre temasıyla düzenliyoruz. Dolu dolu, çok renkli bir şenlik hazırladık sizler için. Şenliğimize katılarak katkı koyduğunuz için teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, iyi ki geldiniz” diye konuştu.
Dolu dolu şenlik
Şenlik kapsamında düzenlenecek müzikallerle çocuklar sevdikleri çizgi film kahramanlarıyla bir araya gelecek. Kral Şakir, Niloya, Sevimli Dostlar, Pijamaskeliler, Kaptan Pengu ve Arkadaşları isimli müzikal gösterileriyle çocuklar keyifli saatler yaşayacak. Festival Alanı’nda 20-24 Nisan tarihler arasında düzenlenecek çevre ve doğa temalı 40 farklı atölye de çocuklar hem yeteneklerini keşfedecek hem de eğlenecek. Şenlik kapsamında, 22 Nisan Cuma günü Festival Alanı’nda saat 21.00’de Oğuzhan Koç konser verecek. Festival Alanı’ndaki Kitap Fuarı’nda da çocuk kitapları okuyucuyla buluşturuluyor. Alandaki atlıkarıncada ise şenlik çocukları gönüllerince eğleniyor.
23 Nisan coşkusu
23 Nisan Cumartesi günü ise kortej yürüyüşü ve halk dansları gösterileri düzenlenecek. Abdullah Arda Meydanı’nda saat 19.00’da başlayacak korteje katılanlar, Abdülhamit Yavuz Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergâhından Festival Alanı’na ulaşacak. Büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağının taşınacağı kortejde, bando eşliğinde marşlar söylenecek.
Kortej yürüyüşünün ardından 23 Nisan kutlamaları şenliğe katılan çocukların yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak yöresel dans ve müziklerini sergilemesiyle devam edecek.
Halil Arda, 1961 yılında Gaziemir'de doğdu. Gaziemir’in tütüncülükle uğraşmış köklü ailelerinden birine mensup olan Arda, Gaziemir’in ilk Belediye Başkanı Abdullah Arda’nın torunudur. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olmuştur.
Gaziemir’de mali müşavirlik ofisinin yanında 23 yıldır aktif eğitim veren Mavi Sürücü Kursu’nun da sahibidir.
Gençlik Kollarında başlayan aktif siyasi hayatı, başkan yardımcılığı da dahil olmak üzere parti içinde farklı görevlerle devam etmiştir. 2004-2009 yılları arasında CHP İzmir İl Genel Meclisi Üyeliği süresince Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı, Meclis Divan Kâtipliği ve İzmir Özel İdare Denetim Komisyon Başkanlığını yürütmüştür.
Evli ve 2 çocuk babası olan Halil Arda, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den Gaziemir Belediye Başkanı seçilmiştir
Değerli Gaziemirliler;
8 bin 500 yıllık İzmir’in Seydiköy’den Gaziemir’e uzanan bu güzel coğrafyasında, ilçemizi daha ileriye taşımak ve vizyonunu değiştirmek adına sizlerle birlikte bu yola çıktım.
7’den 70’e herkesin sahiplenebileceği “halkın belediyesi” olma hedefiyle yürüdüğümüz bu yolda, önemli bir oy oranıyla seçilerek göreve geldik. Tüm Gaziemirlilere şükranlarımı sunuyorum. Aldığımız sorumluluğun ciddiyetinde ve bilincindeyiz. Gaziemir’in gelişimine katkı sağlamak amacıyla azim ve özveriyle durmadan çalışacağız. Halkın ihtiyaçlarını önceliğimiz olarak belirleyip bunları gidermeye çalışan, belediye ile halk arasındaki iletişim yollarını sürekli açık tutan, şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz.
Sizlerden aldığımız güç ve içimizdeki çalışma azmiyle Gaziemir’i 5 yılın sonunda farklı bir noktaya taşımaya söz veriyorum.
Sağlıcakla kalın.
Halil Arda
Gaziemir Belediye Başkanı