

İlçenin 16 mahallesinde kendi araçlarıyla temizlik işlerini yürüten Gaziemir Belediyesi, 2021 yılında 45 bin 234 ton evsel atık topladı.
İlçenin 16 mahallesinde kendi araçlarıyla temizlik işlerini yürüten Gaziemir Belediyesi, 2021 yılında 45 bin 234 ton evsel atık topladı. Temizlik araçlarındaki köpük püskürtme tanklarıyla çöp konteynerlerini düzenli olarak dezenfekte eden belediye, 4 bin 18 ton atığı da geri dönüşüm endüstrisine kazandırdı.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın göreve gelir gelmez satın aldığı 16 araçla yapılan temizlik işleri, bu araçlar sayesinde daha hızlı ve kaliteli yürütülüyor. İlçenin 16 mahallesinde belediyenin kendi araçlarıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 2021 yılında 45 bin 234 ton evsel atık toplandı. Çöp konteynerlerinde evsel atıkları günün belirli saatlerinde düzenli olarak toplayan belediye ekipleri, araçlardaki köpük püskürtme tanklarıyla da çöp konteynerlerini düzenli olarak dezenfekte ediyor.
4 bin 18 ton geri dönüşebilen atık
Gaziemir Belediyesi, ilçenin birçok noktasına yerleştirdiği geri dönüşüm kumbaraları, işletmelere ve sitelere dağıttığı ambalaj atığı toplama kutularıyla geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının ekonomiye kazandırılmasını sağlıyor. Atıkları kaynağında ayırmak amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında karışık ambalaj atıkları, cam atıkları, tekstil atıkları, elektronik atıklar ve ilaç atıkları toplanarak lisanslı firmalara teslim ediliyor. Belediyenin yürüttüğü geri dönüşüm çalışmaları kapsamında bin 409 ton ambalaj atığı, 66 ton 530 kilogram tekstil atığı, bin 873 ton cam atık, 37 ton 160 kilogram bitkisel atık yağ ve 632 kilogram atık pil toplanarak ekonomiye kazandırıldı.
Salgınla mücadele
Koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana kamusal alanları dezenfekte eden Gaziemir Belediyesi, 2021 yılında da çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Bu çalışmalar kapsamında ilçedeki kamu kurumlarında 2 bin 234 kez, kamu araçlarında 2 bin 500 kez, park, meydan ve kamuya açık alanlarda 2 bin 76 kez, ibadethanelerde 115 kez olmak üzere 2021 yılında toplam 6 bin 925 kez dezenfekte işlemi yapıldı. Yurttaşlardan gelen talepleri de değerlendiren ekipler, 100 iş yerinde ve vaka görülen 253 apartmanın ortak kullanım alanlarında dezenfekte işlemi yaptı.
Halil Arda, 1961 yılında Gaziemir'de doğdu. Gaziemir’in tütüncülükle uğraşmış köklü ailelerinden birine mensup olan Arda, Gaziemir’in ilk Belediye Başkanı Abdullah Arda’nın torunudur. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olmuştur.
Gaziemir’de mali müşavirlik ofisinin yanında 23 yıldır aktif eğitim veren Mavi Sürücü Kursu’nun da sahibidir.
Gençlik Kollarında başlayan aktif siyasi hayatı, başkan yardımcılığı da dahil olmak üzere parti içinde farklı görevlerle devam etmiştir. 2004-2009 yılları arasında CHP İzmir İl Genel Meclisi Üyeliği süresince Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı, Meclis Divan Kâtipliği ve İzmir Özel İdare Denetim Komisyon Başkanlığını yürütmüştür.
Evli ve 2 çocuk babası olan Halil Arda, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den Gaziemir Belediye Başkanı seçilmiştir
Değerli Gaziemirliler;
8 bin 500 yıllık İzmir’in Seydiköy’den Gaziemir’e uzanan bu güzel coğrafyasında, ilçemizi daha ileriye taşımak ve vizyonunu değiştirmek adına sizlerle birlikte bu yola çıktım.
7’den 70’e herkesin sahiplenebileceği “halkın belediyesi” olma hedefiyle yürüdüğümüz bu yolda, önemli bir oy oranıyla seçilerek göreve geldik. Tüm Gaziemirlilere şükranlarımı sunuyorum. Aldığımız sorumluluğun ciddiyetinde ve bilincindeyiz. Gaziemir’in gelişimine katkı sağlamak amacıyla azim ve özveriyle durmadan çalışacağız. Halkın ihtiyaçlarını önceliğimiz olarak belirleyip bunları gidermeye çalışan, belediye ile halk arasındaki iletişim yollarını sürekli açık tutan, şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz.
Sizlerden aldığımız güç ve içimizdeki çalışma azmiyle Gaziemir’i 5 yılın sonunda farklı bir noktaya taşımaya söz veriyorum.
Sağlıcakla kalın.
Halil Arda
Gaziemir Belediye Başkanı