Sarnıç Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu

Sarnıç’a çok yakıştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi  ortak hizmet projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sarnıç Mustafa Kemal Atatürk Çok Amaçlı Spor Salonu hizmete girdi.

4 milyon liraya mal olan ve maliyetinin yüzde 60’ı İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan çok amaçlı salonun açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu salon İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’e kazandırdığı 27’inci spor salonudur. İzmirli hemşerilerimizin bu salonu sağlıkla kullanmalarını temenni ediyorum” dedi.

Büyükşehirle el ele
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise İzmir'in hızlı, planlı ve güzel gelişen ilçenin bugün cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "İzmir’in son yıllarda en hızlı ve planlı gelişen ilçesi Gaziemir tam cazibe merkezi haline geldi. Türkiye’de en hızlı gelişen ilçeler arasında yer alıyor. Serbest bölgesi, havaalanı, yeni fuar alanı, Sarnıç’taki bacasız sanayisi, ormanları ile Gaziemir tam bir dünya kenti olma yolundadır. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitimden sağlığa çevreden tarihe kültür sanattan alt yapıya sayısız projeyi gerçekleştirdik. Yerel hizmetin kalitesini arttırdık. Sosyal projelerle her yaştan insanımızın hep yanında yer aldık. Hayata dokunan projelerimizle örnek bir belediye olduk. 20 yıl sonrasının Gaziemir’ini planladık. Ürettiğimiz projelerde en büyük desteği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'ndan aldık. 41 kilometreyi aşan yağmur suyu kuşaklama kanalı, İZBAN, kavşak,  yol ve kaldırım çalışmaları,  sosyal konutlarda hizmete aldığımız futbol sahası, semt garajı, modern itfaiye binası ve araçları, Fuar İzmir, Aktepe-Emrez bölgesi kentsel dönüşüm projesi ve anket sonucuna göre Mustafa Kemal Atatürk ismini koyacağımız Gaziemir Çok Amaçlı salonu Büyükşehir'in ilçemize kazandırdıkları için Gaziemir halkı adına başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu ilçemizdeki dördüncü spor salonu olacak ancak bu bölgenin çok büyük bir ihtiyacını karşılayacak" dedi.

Hem spor hem sanat
Konuşmaların ardından Gaziemir Sarnıç bölgesinin hem kültür sanat hem spor faaliyetleri ihtiyacını  karşılayacak çok amaçlı salonun açılışı gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen salonun çevresinde ise bin 500 metrekarelik yeşil alan ve 2 bin metrekarelik otopark alanı oluşturuldu. Çok amaçlı salonun içinde kafeterya, fitness salonu, 222 kişilik çok amaçlı salon, cep sineması, toplantı odası, engellilerin kullanımına uygun soyunma odası, duş ve tuvaletler bulunuyor