Sosyal Etkinlik Merkezi

Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi Gururu

Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi sayesinde, ihtiyaç sahibi ve başarılı 2 bin 58 öğrenci, ücretsiz dershaneye gitmenin mutluluğunu yaşıyor.

Gaziemir Belediyesi, başarılı, ancak ailesinin ekonomik gücü yetersiz öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’ni (Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi) kurdu. 2010-2011 öğretim yılında başlatılan projede, azami 25 kişilik sınıflar oluşturuldu. Deneme sınavları, soru bankaları, konu tarama testleri, genel tekrar testleri ve etütlerle, modern bir dershanede bulunan her tür eğitim hizmeti verilmeye başlandı. İlk yılında 500 öğrenci ve 16 öğretmen yola çıkan Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’de bu yıl 2 bin 58 öğrenci kurs görüyor. Halen Gaziemir merkezde iki, Aktepe ve Sarnıç’ta birer bina olmak üzere, dört ayrı merkezde Anadolu Liseleri ile üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs olanağı sağlayan Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’de 52 öğretmen görev alıyor.

Geçen yıl LYS’de yüzde 94.28’lik başarı oranını yakalayan Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’in kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için başlattığımız bu projenin iki yılda bu büyüklüğe ulaşmasından büyük onur duyuyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için bu projeyi hayata geçirdik. En ucuz dershanenin 2 bin lira olduğunu düşünürsek, eğitime 3 milyon lira aktarmış sayılırız” dedi.

Her sınava özel kurslar

Gaziemir Belediyesi, ücretsiz dershane hizmetine son olarak spor okuları ve memur sınavlarına hazırlık kurslarını da ekledi

Gaziemir Belediyesi düzenlediği kurslarla, gençleri ve çocukları geleceğe hazırlamayı sürdürüyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya dönük projeleriyle dikkat çeken Gaziemir Belediyesi, gençleri Özürlü Memur Seçme Sınavı ile Spor Okullarına hazırlayan iki kurs daha açtı. 29 Nisan'da yapılacak Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’in merkez binasında sınıf oluşturuldu. 24 engelli memur adayı, Türkçe, Matematik, Cumhuriyet Tarihi, Türk Kültürü ve Medeniyetleri, Türkiye ve Dünya ile İlgili Güncel Konular, Sosyo-Ekonomik Konular ve Yurttaşlık derslerini görmeye başladı. Dört öğretmen tarafından iki ay boyunca haftada 2 günde toplam 12 saat ders verilecek memur adaylarına, ders kitapları ve soru bankası kitapları da ücretsiz verildi. Memur adayları kendilerine sağlanan bu olanaktan dolayı Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi Müdürü Denizhan Tanışman’a teşekkür etti. Gaziemir Belediyesi, ilçede spor okullarına hazırlık konusundaki eksiklikler üzerine de harekete geçti. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda uzman antrenörler eşliğinde BESYO (Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu), Spor Lisesi ve Askeri Liseler’e hazırlık kursu verilmeye başlandı.