Gaziemir de Levent Kırca izdihamı

Gaziemir Belediyesi, Türk Tiyatrosu'nun en önemli isimlerinden Levent Kırca'yı Dünya Tiyatrolar Günü'nde Gaziemirlilerle buluşturdu. Kırca, güncel konuları ele alan politik komedisi "Azınlık" ile Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahne aldı. Gaziemirliler, yıllardır televizyon ekranlarında izledikleri Levent Kırca'yı görmek için kuyruğa girdi. Belediye tarafından ücretsiz gerçekleştirilen etkinlikte Gaziemirliler 350 kişilik salonu tamamıyla doldurdu. Salonda adım atacak yer bırakmayan bine yakın Gaziemirli, Kırca'nın sahne almasıyla 1.5 saatlik tiyatro keyfi yaşadı. Başta Kırca olmak üzere oyuncuların üstün bir performans sergilediği 'Azınlık' isimli oyun, Gaziemirliler'den tam not aldı. Kırca, kendine has esprileri ile izleyenleri adeta kırıp geçirdi. Oyunda, ülkenin son 30 yılını ve bugün gelinen noktayı anlatan Kırca, Silivri'den Sivas olaylarının zaman aşımına uğratılmasına kadar önemli konulara da değindi. "Herkes susturuluyor" Olacak O Kadar programını Türk televizyonlarında 21 yıl boyunca sürdürdüğünü ve o skeçlerde Demirel'den Özal'a, Çiller'den Mesut Yılmaz'a kadar başbakan ve cumhurbaşkanlarını eleştirdiğini anlatan Kırca, "Geçmiş dönemin liderleri ertesi gün arayıp teşekkür ederlerdi. Bir kez bile ceza almadım. Ama 'one minute' ile ilgili skeç nedeniyle program, Tayyip Erdoğan hükümeti tarafından yayından kaldırıldı. Hükümete karşı herkesin susturulduğu, birer birer içeri atıldığı günleri yaşıyoruz" dedi. Devlet sanatçısı Kırca, oyunda vasiyetini de açıkladı, "Cenazemde devlet töreni istemiyorum ve lütfen bugünkü hükümetten kimse gelmesin, çünkü gelirlerse ve halk yuhalarsa cenazeler de yasaklanır ve herkes cenazesini el altından defnetmek zorunda kalır" diyerek, yasakçı ortamı ti'ye aldı. Yaklaşık 1,5 saat süren oyunun sonunda usta tiyatro sanatçısı ve tecrübeli ekibi ayakta alkışlandı. "Ne güzel bir ilçede yaşıyorsunuz" 62 yaşındaki sanatçının, "İzmir başka bir yer. Gelip de burada mı yaşasak?" sözleri ise alkış üzerine alkış aldı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Levent Kırca ve ekibine çiçek vererek teşekkür etti. Kırca'yı Gaziemir'de ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Başkan Şenol, "4-5 bin kişilik salonumuz olsaydı, Gaziemirliler o salonu da dolduracaktı. Bu nedenle usta sanatçımızı ve ekibini Gaziemir'de, İzmir'in en büyük sahnesini inşa ettiğimiz Festival Alanı'nda yeniden görmek istiyoruz" dedi. Tuncay Özkan'ın hapishanede yazdığı "Hapiste yatacak olana öğütler" isimli kitabını oyunlaştırdıklarını anlatan Kırca, "10 kişilik bir oyun hazırlıyoruz. Onunla Gaziemir'e yeniden seve seve geliriz" diye konuştu. Gaziemirliler'e seslenen Kırca, "Ne mutlu size. Ne güzel bir ilçede yaşıyorsunuz" dedi. Oyunun sonunda Gaziemirliler usta sanatçıyla fotoğraf çektirmek için yarıştı.

Tarih: