Yeşil bir dünya bırakın, biz çocuklara

Orman Haftası'nın başladığı 21 Mart günü 5 bin meyve fidanı dağıtımı yapan Gaziemir Belediyesi'nin öncülük ettiği ilköğretim öğrencileri, farklı bir etkinlikle dikkat çekmeyi başardı. Belediyenin başlattığı yeşil seferberlik kapsamında, Pirenlik mevkiindeki Dünya Çocukları Barış ve Dostluk Ormanı alanındaki fidan dikimine katılan minikler, kostümleriyle mesaj verdi. Çeşitli hayvan ve çiçekler ile güneş kostümü giyen çocuklar, ormanların sadece ağaç topluluğu olmadığını anlattı. Yüzlerce zeytin fidanını toprakla buluşturan Gazikent ile Aslanlar İlköğretim Okulu öğrencilerine, Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Havacılık Teknolojisi bölümünde okuyan gençler de yardımcı oldu. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile birlikte fidan diken minikler, "Bu dünya hepimizin. Ormanlarda sadece ağaçlar yok. Orada hayvanlar da yaşıyor. Ormanları koruyun, geleceğimizi karartmayın" diye konuştu. "Biz büyükler, doğanın kıymetini bilemedik. Havayı, suyu ve toprağı kirlettik" diyen Başkan Şenol ise, yeni neslin bu konuda daha duyarlı olduğunu dile getirdi. Şenol, doğayı ve çevreyi koruma konusunda çocukların daha aktif rol almasını istedi. Etkinliğe Şenol'un yanı sıra, Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı olan eşi Birsen Şenol ile belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Elif Becek de katıldı.

Tarih: