Gaziemir'de 'mutlu' yıkım

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yaklaşık 45 yıl hizmet veren belediye binasının yıkımını, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile birlikte başlattı. Yerine yenisinin yapılacağı binanın yıkımını, makam odasının da bulunduğu bölümden başlatan Başkan Şenol, hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadı. Alt katı uzun yıllar düğün ve nikah salonu olarak kullanılan binada 3 yıldır başkanlık yaptığını söyleyen Şenol, kendi nikahının da bu binada yapıldığını söyledi. Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı olan eşi Birsen Şenol ile birlikte binanın önünde son kez poz veren Başkan Şenol, "Biz de binlerce Gaziemirli gibi burada evliliğe ilk adımımızı atmıştık. Bu binada herkesin mutlaka bir anısı var. Binanın yapımı başta olmak üzere bugüne kadar hizmet veren tüm başkanlara ve çalışanlara teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu. Aralarında CHP Gaziemir İlçe Başkanı Elif Becek, belediye meclis ve il genel meclisi üyeleri ile belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu kalabalığın meraklı bakışları arasında binanın yıkımı gerçekleştirildi. Akıllı, çevreci ve teknolojik… En son teknoloji ile 4 kat olarak inşa edilecek yeni bina, enerji tasarruflu ve gün ışığından en fazla yararlanacak biçimde tasarlandı. Eski binanın olduğu yerde, tek bir ağaç kesilmeden inşa edilecek yeni hizmet binasının inşaat alanı 14 bin metrekare olacak. Bu alanın 5 bin 700 metrekaresi 2 kat yeraltı otoparkından oluşuyor. Toplamda 175 araç kapasiteli otopark belediye personelinin yanı sıra halkın kullanımına sunulacak. 19 adet müdürlük ile 3 adet rezerv müdürlüğün yer aldığı hizmet birimleri toplam 8 bin 300 metrekare alana yayılıyor. Modern çağın gereklilikleri doğrultusunda tasarlanmış olan müdürlükler vatandaşa daha kaliteli, daha çağdaş bir hizmet verebilmek adına açık ofis düzeninde düşünüldü. Katlarının yeşil dokularla bezeneceği yeni bina, 250 bin nüfusa hizmet verecek şekilde biçimlendirildi.

Tarih: