Gaziemir trafiğine 'büyük' neşter

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gaziemir'deki ana arterler ile trafik akışının sıkıntılı olduğu Sarnıç ve Beyazevler'e adeta çıkarma yaptı. Büyükşehir Belediyesi, üç yılda trafiğin nefes aldırmadığı, çok sık maddi hasarlı ve yaralamalı, hatta ölümlü kazaların meydana geldiği yollara birer birer neşter vurdu. Ana arterlerdeki yol ve kavşak çalışmalarının dışında, yoğun trafiğin kesişme noktaları, sinyalizasyon müdahaleleri ile rahatlatıldı. Son olarak ilçe trafiğinin büyük yükünü çekmeye başlayan Kemal Reis ve Hasan Güven Caddeleri'ne el atan ekipler, bu caddelerdeki çalışmadan sonra bir başka önemli cadde olan Mehmet Emin Gürkan Caddesi'ne baştan sona yenileyecek. Kemal Reis ile Hasan Güven Caddeleri'nin birleştiği noktaya yapılacak sinyalizasyon sistemi sayesinde burada sıkça yaşanan kazaların önüne geçilecek. Bu caddelerdeki yol ve kavşak düzenlemelerinin yanı sıra, Yağmur Suyu Kuşaklama Kanalları da yapıldığını ya da elden geçirildiğini söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na minnettar olduklarını dile getirdi. Kentin altyapı ve üstyapı projeleri başta olmak üzere Büyükşehir'in verdiği katkıya teşekkür eden Başkan Şenol, "İZBAN, asansörlü üstgeçitler ve Aktepe-Emrez'de yapılacak kentsel dönüşüm projeleri ile fuarın buraya taşınacak olmasıyla ilçemizin kaderini değiştirdi" şeklinde konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de gerçekleştirdiği yol ve kavşak düzenleme çalışmaları şöyle sıralanıyor. - Önder Caddesi ile Türkan Saylan Caddesi'nin (eski belediye binasının önü) kesiştiği noktaya sinyalizasyon sistemi yapılması. - Feridun Pözüt Caddesi'nin baştan sona yenilenerek, ilçeden Akçay Caddesi'ne alternatif giriş ve çıkış olanağının sağlanması. - Feridun Pözüt Caddesi ile Türkan Saylan Caddesi'nin kesiştiği yerin sinyalizasyonlu hale getirilmesi. - Feridun Pözüt ile Etiler Caddesi'nin kesiştiği noktaya sinyalizasyon sistemi kurulması. - Önder Caddesi ile Refik Cesur Caddesi'nin kesiştiği noktaya sinyalizasyon sisteminin kurulması. - Beyazevler Mahallesi'nde Osman Yüksel Serdengeçti Caddesi'nde yol, kaldırım ve kavşak düzenlemesi. Beyazevler'den Gaziemir'e gidiş sırasında otobandan dönüş zorunluluğunu kaldıran yeni kavşak ve yolun yapımı. - Gaziemir'i Sarnıç'a bağlayan yolun genişletilmesi, gidiş-geliş hale gelen yola bisiklet yolunun eklenmesi. Bu yol üzerinde iki döner kavşak çalışmasının yapılması. - Sarnıç Atatürk, Ege ve Sanayi Caddeleri'ndeki önemli kavşaklara sinyalizasyon sistemi kurulması.

Tarih: