Gaziemirliler Şubat ayında da sanata doyacak

Her ay düzenlediği ücretsiz kültür sanat etkinlikleriyle sanatseverlerin ilgisini çeken Gaziemir Belediyesi, Şubat ayında da dolu dolu bir etkinlik programı hazırladı. Panel, tiyatro, konser, sergilerle dolu etkinlik takviminde, her yaştan ve her kesimden vatandaşın isteklerine cevap verecek etkinlikler yer alıyor.14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel konser ve sergi programlarının bulunduğu etkinlik ajandasında, Süheyl-Behzat Uygur başta olmak üzere ünlü sanatçıların rol alacağı yetişkin tiyatro oyunları ve çocuk tiyatroları da yer alıyor.
Belediyenin şubat ayı etkinlikleri kapsamında, Köy Enstitüleri’nin kurucusu, Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Ali Yücel ölümünün 59. yılında Gaziemir’de panelle anılacak. 26 Şubat Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ‘Hasan Ali Yücel ve Laik, Demokratik ve Bilimsel Eğitim Paneli’ne; CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Tuğrul Keskin konuşmacı olarak katılacak. Panel saat 19.00 da başlayacak.

AKM’de ünlüler geçidi
Sanatseverlerin vazgeçilmezi olan Atatürk Kültür Merkezi, şubat ayında da ünlü sanatçıları ve amatörleri ağırlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi’nin birlikte düzenlediği etkinlikte; Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu oyuncuları, Süt Kardeşler isimli oyunlarını Gaziemirli seyirci için oynayacak. Oyunda, Süheyl-Behzat Uygur kardeşlerin yanı sıra ünlü sanatçılar Emine Ün, Nurten İnan, Ömer Yılmaz, Hakan Eke, Mesut Yılmaz, Elif Gönlüm karakterlere hayat verecek. Oyun,12 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’de Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye taşınacak.
Tiyatro Punta oyuncuları da Haybeden Gerçek Üstü Aşk oyunlarıyla 21 Şubat Cuma saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Özel güne özel etkinlikler
Belediyenin etkinlik takviminde, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel programlar da yer alıyor. Gaziemir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Sevgililer Günü Özel Konseri’yle 13 Şubat Perşembe günü saat 20.00’de müzikseverlerle buluşacak. Şef Yılmaz Demirtaş yönetiminde Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye çıkacak belediye koristleri, sevda şarkıları seslendirecek. Gaziemir Belediyesi Resim Kursiyerleri'nin eserleri de Sevgililer Günü Özel Sergisi’nde beğeniye sunulacak. Belediye Hizmet Binası’nın ikinci katında düzenlenecek serginin açılışı 11 Şubat Salı günü saat 17.00’de yapılacak. Kursiyerlerin sevgiyi anlattıkları çizimlerinin yer alacağı sergi, 14 Şubat’a kadar ziyarete açık olacak.
Belediyenin seramik kursuna katılan kursiyerlerin toprağa hayat vererek ortaya koydukları eserleri de özel sergiyle görücüye çıkacak.  Seramik kursiyerlerinin çalışmaları 10-15 Şubat tarihlerinde İzmir Ticaret Odası’nda sanatseverlerle buluşacak. Serginin açılışı 10 Şubat Pazartesi günü saat 15.00’te yapılacak.

Çocuklar da unutulmadı
Her ay çocuklara özel etkinlikler düzenleyen belediye, şubat ayı etkinlik takviminde de çocukları unutmadı. Tiyatrosever minikler; Atatürk Kültür Merkezi’nde 18 Şubat Salı günü saat 18.30’da sahnelenecek ‘Vitaminler mi, mikroplar mı’ oyunu ile 26 Şubat Çarşamba günü saat 11.00’de ve 14.00’te olmak üzere iki seansta oynanacak ‘Robinson Crusoe’ oyununu izleyebilecek. 29 Şubat Cumartesi günü saat 11.00 ve 12.00’de Eylül Çocuk Tiyatrosu oyuncuları, ‘Robinson Crusoe’ isimli oyunları Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’nde, Sarnıçlı çocuklar için oynayacak.

Etkinliklerin ücretsiz biletleri Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nden temin edilebilecek.

Tarih: 10-02-20

Haber Fotoğrafları: